Norske dialekter Risør

i Risør har fått følgende spørsmål fra Yasmin Syed i NrK: Kjære alle norske Vi har også en dialekt som dekker Hope, Sandnes, Fie og en annen som dekker. Hva tenker du på når du hører ordet dialekt? Kjenner du noen som snakker dialekt? Hva med deg? Snakker du dialekt, tror du? Norske. I løpet av de siste 20 årene har en del lokale dialekter i Tvedestrand har lenge stått dønn stille ved Songe, midt mellom Tvedestrand og Risør.

Sex anonnser norsk tale porno

Kvifor har du også klassifisert Kragerø-målet som Sørlege e-mål? Sist vist på NRK1 ons I kystmålene har de formene hesten, veien, bygda, gryda, huse. Spist go´ mat, drakk et glass rødvin og tok det helt med ro. Det er altså tradisjonen som gjer dei nemnde måla til "ikkje-austnorske". Æ forandra dialækta mi ætte kæm æ snakka me jepp, æ e rar og det høres heilt sykt ut når ainner folk som ikke kjeinn mæ e i nærheita. I sommer skriver vi om norske dialekter i Aftenposten. APOKOPE Denne måten å uttale fonemet r på avgrenser seg til området på sørvestlandet.

Hva tenker du på når du hører ordet dialekt? Kjenner du noen som snakker dialekt? Hva med deg? Snakker du dialekt, tror du? Norske. i Risør har fått følgende spørsmål fra Yasmin Syed i NrK: Kjære alle norske Vi har også en dialekt som dekker Hope, Sandnes, Fie og en annen som dekker. I løpet av de siste 20 årene har en del lokale dialekter i Tvedestrand har lenge stått dønn stille ved Songe, midt mellom Tvedestrand og Risør....
Dialekt Challenge

Tv2 hjelper deg kontakt erotiskenoveller


Det gamle stedsnavnet for byen var Øster-Riisøer, for å skille byen fra Vester-Risøer Mandal. Arendal   · Birkenes   · Bygland   · Bykle   · Evje og Hornnes   · Froland   · Gjerstad   · Grimstad   · Iveland   · Lillesand   · Risør   · Tvedestrand   · Valle   · Vegårshei   · Åmli. Retrofleksene har nemlig forlengst tatt over i resten av Vest-Telemark. Det er altså tradisjonen som gjer dei nemnde måla til "ikkje-austnorske". Denne delen av Agder tilhører Bamblefeltet i det svekonorvegiske grunnfjellsskjoldet , og består av to geologiske hovedformasjoner av proterozoiske bergarter som er dannet under de gotiske og senere svekonorvegiske fjellkjedeforldingene, med sterk metamorfose under den sistnevnte. Do you really want to delete this prezi?. Me blir brukt på Vestlandet og Sørlandet fra Sogn til Risør Oss er avgrenset til dialekter i høyfjellene og nord mot trøndelagskysten.